GELENEĞİN BİRİKİMİNDEN YENİ BİR DÜŞÜNCENİN İNŞASINA...

2021-05-01 09:30:00



Akademik Niyet Mektubu Nasıl Yazılır?

Şima İMŞİR PARKER yürütücülüğünde 1 Mayıs 2021 tarihlerinde 09.30-12.00 saatleri arasında “Akademik Niyet Mektubu Nasıl Yazılır?” başlıklı eğitim düzenlenecektir. Lisansüstü eğitimlerine başlayacak veya devam eden araştırmacılar ile lisans 3 ve 4. sınıf öğrencileri başvurabilir. Tek oturumdan oluşan program online alt yapı üzerinden düzenlenecektir.

Eğitimin temel amacı lisansüstü eğitimlerine devam eden araştırmacıların akademik başvurularında ihtiyaç duyduğu niyet mektubunun yazımının incelenmesidir. Eğitimde akademik niyet mektubu yazma teknikleri detaylarıyla ele alınacaktır. Mektupta hangi bilgilere öncelik tanınmalı, başvurulacak bölüme göre aday öğrencinin bilgileri nasıl öne çıkartılmalı ve nasıl ilgi çekici hale getirilmeli gibi konular ana gündemi oluşturmaktadır.

Akademik niyet mektubu; hem yurt içi hem de yurt dışı başvurularında öğrencilerin kendilerini, araştırma alanlarını, bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalarını ve bundan sonrasına dair akademik planlarını başvurdukları bölüme ilk kez tanıttıkları bir “ilk izlenim” belgesidir. Akademik öz geçmiş kişiye dair özet bilgiler verirken, akademik niyet mektubu ise bu bilgilerin detaylandırılarak kişinin ilgilenilen alanda bilgi sahibi olduğunu göstermeyi hedefler. Ayrıca kişinin akademik niyet mektubunda -kabul edildiği takdirde- bölümden nasıl faydalanacağını ve bölüme neler katacağını da göstermesi beklenmektedir. Bu bakımdan niyet mektubu, öz geçmiş ile mülakat arasındaki bir basamak olması bakımından önem arz etmektedir. Niyet mektubunda sunulan bilgiler mülakat esnasında başvurulan bölümdeki hocaları yönlendirerek kişinin bölüm için uygun aday olup olmadığını ortaya çıkarması bakımından önemlidir.

Bu eğitimde adım adım “Akademik Niyet Mektubu Nasıl Yazılır?” sorusuna cevap aranacak, örnekler üzerinden yapılması ve yapılmaması gerekenlere işaret edilecektir. Ayrıca mektuplar ne kadar uzunlukta, hangi formatta yazılmalı gibi teknik konulara ek olarak yazım sürecine de odaklanılacaktır.

Katılım şartları ve notlar: 

  • Eğitime katılım ücreti 60 ₺’dir. 
  • Eğitime lisansüstü eğitimlerine başlayacak veya devam eden araştırmacılar ile lisans 3 ve 4. sınıf öğrencileri başvurabilir. 
  • Eğitim online olarak gerçekleştirilecektir.
  • Son başvuru tarihi 25 Nisan 2021’dir.
  • Eğitim kayıtları program sonunda belirli gün ve saatlerde geçerli olmak koşuluyla paylaşılacaktır.